Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Verdens beste , hveteboller

Hveteboller


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk. tørrgjær
  • 200 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 5 dl melk (temperert til 30 grader)
  • 300 g smør, terninger
  • egg til pensling

Instructions

  1. Bland alle de tørre ingrediensene, tilsett melk og egg, elt i cirka 10 minutter. 
  2. Mens du elter deigen, tilsett litt og litt av terninger av smør.
  3. Elt videre til smøret er godt blandet i deigen, dekk til bollen og hev deigen i cirka en time.
  4. Ha litt mel på benken når du baker ut deigen, del den inn i 12 emner og trill de til boller.
  5. Fordel bollene på to stekebrett, etterhev til de er dobbelt så stor (ca en time).
  6. Pensle hver bolle med sammenpisket egg, stek hvert brett midt i ovnen på 200°C i cirka 15 minutter.