Byggryn
Byggryn er full av næring og fiber, kan godt erstatte ris, pasta eller potet om du vil gjøre middagen bittelitt mer sunnere. Den er også god i supper og grøt.
Her er en god og enkel salat som passer godt som tilbehør til en god biff.
PrintLun byggrynsalat med sopp
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
2 porsjoner
Ingredients
Scale
- 1/2 rødløk, skiver
- 75 g aromasopp
- 1 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 150 g byggryn, ferdig kokt
- 1/2–1 ss soyasaus
- nykvernet pepper
Instructions
- Stek rødløk og sopp i olivenolje til den er løken er mør og soppen gylden.
- Tilsett byggryn og hvitløk og surr noen minutter til.
- Smak til med soyasaus og nykvernet pepper.
Koking av byggryn
Jeg liker å koke en hel pakke byggryn når jeg først er i gang, så fryser jeg porsjonspakker som er kjapp å tine og klar til bruk. En pakke gir ca. 2 liter byggryn.
- Legg byggryn i vann over natten.
- Kok så byggryn i 30 minutter og sil av vannet.