Ingredients
Scale
- 500 g hvetemel
- 3,5 dl melk
- 100 g smør
- 50 g sukker
- 1/2 pk tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts kardemomme
- Fyll:
- 50 g smør
- 3 ss brunt sukker
- 1 ts kanel
- egg til pensling og litt perlesukker.
Instructions
- Ha hvetemel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en eltebolle.
- Smelt smøret i en kasserolle, ha i melken og varm til 37 grader.
- Bland melkeblandingen sammen med det tørre og elt til du har en smidig deig, ca 5-10 min.
- Dekk til deigen og heve i en times tid.
- Elt deigen litt til, tilsett litt mel om den er litt for bløt i konsistensen.
- Kjevl ut deigen til en stort retangel, la deigen være 1/2 cm tykk.
- Bland sammen mykt smør, brunt sukker og kanel, smør utover hele deigen.
- Del deigen i 4 lengder og legg de oppå hverandre, skjær de så i inn i biter på 6-7 cm og legg de oppå hverandre og stable de i en smurt brødform.
- Etterhev i ca 45 minutter, pensle brødet med egg og strø over litt perlesukker.
- Stek i enforvarmet ovn på 200C grader i 40-45 minutter.