Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
stablebrød med kanel og sukker

Stablebrød med kanel og sukker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 500 g hvetemel
  • 3,5 dl melk
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts kardemomme
  • Fyll:
  • 50 g smør
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • egg til pensling og litt perlesukker.
 

Instructions

  1. Ha hvetemel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en eltebolle.
  2. Smelt smøret i en kasserolle, ha i melken og varm til 37 grader.
  3. Bland melkeblandingen sammen med det tørre og elt til du har en smidig deig, ca 5-10 min.
  4. Dekk til deigen og heve i en times tid.
  5. Elt deigen litt til, tilsett litt mel om den er litt for bløt i konsistensen.
  6. Kjevl ut deigen til en stort retangel, la deigen være 1/2 cm tykk.
  7. Bland sammen mykt smør, brunt sukker og kanel, smør utover hele deigen.
  8. Del deigen i 4 lengder og legg de oppå hverandre, skjær de så i inn i biter på 6-7 cm og legg de oppå hverandre og stable de i en smurt brødform.
  9. Etterhev i ca 45 minutter, pensle brødet med egg og strø over litt perlesukker.
  10. Stek i enforvarmet ovn på 200C grader i 40-45 minutter.