Stablebrød med kanel og sukker

stablebrød med kanel og sukker

Kanelbollenes dag

Når jeg våkner om morgenen er rutinen min først å sette på kaffe, så sjekke mail, instagram og snap, men i går da jeg skrollet meg gjennom instagram dukket det bilde på bilde av deilige kanelboller, det var kanelbollenes dag. For så viktig er kanelboller at den har fått sin egen dag! Suget ble så stort at jeg hev meg rundt å fikk satt en bolledeig.

Min type kanelbolle som absolutt ikke så ut som en bolle, ble et stablebrød med kanel og sukker. Det var utrolig gøy å lage og resultatet ble så bra, at jeg allerede har begynt å planlegge neste stablebrød.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
stablebrød med kanel og sukker

Stablebrød med kanel og sukker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 500 g hvetemel
  • 3,5 dl melk
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts kardemomme
  • Fyll:
  • 50 g smør
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • egg til pensling og litt perlesukker.
 

Instructions

  1. Ha hvetemel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en eltebolle.
  2. Smelt smøret i en kasserolle, ha i melken og varm til 37 grader.
  3. Bland melkeblandingen sammen med det tørre og elt til du har en smidig deig, ca 5-10 min.
  4. Dekk til deigen og heve i en times tid.
  5. Elt deigen litt til, tilsett litt mel om den er litt for bløt i konsistensen.
  6. Kjevl ut deigen til en stort retangel, la deigen være 1/2 cm tykk.
  7. Bland sammen mykt smør, brunt sukker og kanel, smør utover hele deigen.
  8. Del deigen i 4 lengder og legg de oppå hverandre, skjær de så i inn i biter på 6-7 cm og legg de oppå hverandre og stable de i en smurt brødform.
  9. Etterhev i ca 45 minutter, pensle brødet med egg og strø over litt perlesukker.
  10. Stek i enforvarmet ovn på 200C grader i 40-45 minutter.

Stablebrød

stablebrød med kanel og sukkerstablebrød med kanel og sukker

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)