Kanelbollenes dag
Når jeg våkner om morgenen er rutinen min først å sette på kaffe, så sjekke mail, instagram og snap, men i går da jeg skrollet meg gjennom instagram dukket det bilde på bilde av deilige kanelboller, det var kanelbollenes dag. For så viktig er kanelboller at den har fått sin egen dag! Suget ble så stort at jeg hev meg rundt å fikk satt en bolledeig.
Min type kanelbolle som absolutt ikke så ut som en bolle, ble et stablebrød med kanel og sukker. Det var utrolig gøy å lage og resultatet ble så bra, at jeg allerede har begynt å planlegge neste stablebrød.
PrintStablebrød med kanel og sukker
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 500 g hvetemel
- 3,5 dl melk
- 100 g smør
- 50 g sukker
- 1/2 pk tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts kardemomme
- Fyll:
- 50 g smør
- 3 ss brunt sukker
- 1 ts kanel
- egg til pensling og litt perlesukker.
Instructions
- Ha hvetemel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en eltebolle.
- Smelt smøret i en kasserolle, ha i melken og varm til 37 grader.
- Bland melkeblandingen sammen med det tørre og elt til du har en smidig deig, ca 5-10 min.
- Dekk til deigen og heve i en times tid.
- Elt deigen litt til, tilsett litt mel om den er litt for bløt i konsistensen.
- Kjevl ut deigen til en stort retangel, la deigen være 1/2 cm tykk.
- Bland sammen mykt smør, brunt sukker og kanel, smør utover hele deigen.
- Del deigen i 4 lengder og legg de oppå hverandre, skjær de så i inn i biter på 6-7 cm og legg de oppå hverandre og stable de i en smurt brødform.
- Etterhev i ca 45 minutter, pensle brødet med egg og strø over litt perlesukker.
- Stek i enforvarmet ovn på 200C grader i 40-45 minutter.
Stablebrød