Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
spinatsuppe med fetaost

Spinatsuppe med fetaost


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale

4 små porsjoner 

  • 2 ss olivenolje
  • 4 vårløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 200 g spinat (1 stor pose)
  • 2 dl fløte
  • 2 dl melk
  • salt og pepper
  • sitronsaft
  • fetaost til topping

Instructions

  1. Skyll spinat og sil godt.
  2. Hakk hvitløk og skjær vårløk i skiver.
  3. Varm opp olivenolje i en kasserolle og ha i vårløk og hvitløk, surr noen minutter.
  4. Ha i spinat og varm til bladene faller sammen, 
  5. Tilsett melk og fløte, gi et oppkok. 
  6. Bruk en stavmikser og kjør suppen til en jevn og glatt konsistens. 
  7. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
  8. Smuldre litt fetaost på toppen av suppen og noen dråper god olivenolje før servering.

Notes

Annet tilbehør som er godt å servere til suppen er kokt egg, salt skinke eller stekt bacon.