Jeg elsker spagetti carbonara! Og inntil nå har jeg trodd den sausen skulle inneholde fløte, men etter å titte nærmere på oppskrifter skjønner jeg at det kun er eggeplommer og masse god parmesan som lager den skikkelige gode runde smaken. Det finnes mange gode Youtube videoer som viser hvor enkelt det er å lage skikkelig spagetti carbonara, jeg har latt meg inspirere av Jamie Oliver i oppskriften under.
PrintPasta carbonara
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
2 porsjoner
Ingredients
Scale
200 g spagetti
1 ss olivenolje
150 g bacon
2 hvitløksfedd
3 eggeplommer
40 g finrevet parmesan
salt og pepper
Instructions
- Kok spagettien i saltet vann.
- Skjær bacon i terninger, rensk og knus hvitløksfeddene.
Stek bacon og hvitløk. Fisk opp hvitløken og kast, de har nå satt smak på baconet. - Pisk sammen eggeplommene og rør inn finrevet parmesan.
- Ta pasten direkte fra vannet og opp i baconet, rør lett sammen. Ta pannen av varmen og bland inn eggeblandingen, ha gjerne litt av vannet pastaen kokte i. Når sausen er blank og fint fordelt rundt pastaen er den ferdig.
- Server med nykvernet pepper og med litt revet parmesan.