Pasta carbonara

spagetti carbonara-3

Jeg elsker spagetti carbonara! Og inntil nå har jeg trodd den sausen skulle inneholde fløte, men etter å titte nærmere på oppskrifter skjønner jeg at det kun er eggeplommer og masse god parmesan som lager den skikkelige gode runde smaken. Det finnes mange gode Youtube videoer som viser hvor enkelt det er å lage skikkelig spagetti carbonara, jeg har latt meg inspirere av Jamie Oliver i oppskriften under.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta carbonara


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

2 porsjoner


Ingredients

Scale

200 g spagetti
1 ss olivenolje
150 g bacon
2 hvitløksfedd
3 eggeplommer
40 g finrevet parmesan
salt og pepper


Instructions

  1. Kok spagettien i saltet vann.
  2. Skjær bacon i terninger, rensk og knus hvitløksfeddene.
    Stek bacon og hvitløk. Fisk opp hvitløken og kast, de har nå satt smak på baconet.
  3. Pisk sammen eggeplommene og rør inn finrevet parmesan.
  4. Ta pasten direkte fra vannet og opp i baconet, rør lett sammen. Ta pannen av varmen og bland inn eggeblandingen, ha gjerne litt av vannet pastaen kokte i. Når sausen er blank og fint fordelt rundt pastaen er den ferdig.
  5. Server med nykvernet pepper og med litt revet parmesan.

spagetti carbonaraspagetti carbonara-4

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)