Smaken av Hellas
Hver gang jeg er i Hellas spiser jeg souvlaki, og gjerne sammen med en stor gresk salat. Marinaden er trikset for å gjøre kjøttet ekstra mørt og en skikkelig god smak på grillspydene. Om du skal grille i helgen anbefaler jeg deg å prøve denne oppskriften.
PrintSouvlaki – gresk grillspyd
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 800 g svin eller kyllingkjøtt
- saften av en sitron
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss tørket oregano
- 4 ss olivenolje
- grillspyd
Instructions
- Bland sammen sitronsaft, hvitløk, oregano og olivenolje.
- Skjær kjøttet opp i biter og fordel marinaden på kjøttet og la stå 1/2-1 time.
- Tre kjøttet på grillspyd, dryss litt salt på de og grill eller stek til kjøttet det er gjennomstekt.
Notes
Server med brød, tzatziki og gresk salat.