Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
smuldrepai med plomme og eple

Smuldrepai med eple og plomme


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale

 Fyll:

  • 500 g epler
  • 500 g plommer
  • 1 ss vann
  • 100 g sukker
  • 1 ts kanel

    Smuldredeig:

  • 100 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 50 g havregryn
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 1 dl mandelflak eller grovhakkede mandler

Instructions

  1. Skrell eplene og fjern kjernen, skjær eplene i terninger. Del plommene i to og fjern steinen.
  2. Ha eplene i en panne og gi de et oppkok sammen med 1 ss vann. Kok ca. 5 minutter til eplene begynner å bli myke. Tilsett kanel og plomme, bland godt sammen med eplene. Ha frukten over i en stor paiform.
  3. Bland sammen hvetemel, sukker, havregryn og vaniljesukker til deigen, ha i terninger med smør og bland sammen med fingrene til en jevn smuldredeig. Det enkleste er å la en foodprosessor gjøre jobben. 
  4. Ha smuldredeigen på toppen av frukten, strø over mandelflak.
  5. Stek paien i en forvarmet ovn på 200°C i cirka 30 minutter til paien er gylden på toppen.

Notes

Server med pisket krem eller vaniljeis.