Ingredients
Scale
Fyll:
- 500 g epler
- 500 g plommer
- 1 ss vann
- 100 g sukker
- 1 ts kanel
Smuldredeig:
- 100 g hvetemel
- 100 g sukker
- 50 g havregryn
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g smør
- 1 dl mandelflak eller grovhakkede mandler
Instructions
- Skrell eplene og fjern kjernen, skjær eplene i terninger. Del plommene i to og fjern steinen.
- Ha eplene i en panne og gi de et oppkok sammen med 1 ss vann. Kok ca. 5 minutter til eplene begynner å bli myke. Tilsett kanel og plomme, bland godt sammen med eplene. Ha frukten over i en stor paiform.
- Bland sammen hvetemel, sukker, havregryn og vaniljesukker til deigen, ha i terninger med smør og bland sammen med fingrene til en jevn smuldredeig. Det enkleste er å la en foodprosessor gjøre jobben.
- Ha smuldredeigen på toppen av frukten, strø over mandelflak.
- Stek paien i en forvarmet ovn på 200°C i cirka 30 minutter til paien er gylden på toppen.
Notes
Server med pisket krem eller vaniljeis.