Smuldrepai med eple og plomme

smuldrepai med plomme og eple

En pai alle kan lage

Det er så herlig å kunne gå ut i hagen og plukke ingrediensene til denne paien, som en bonus ble paien skikkelig god. Smuldrepai lager du enkelt, du har frukten i bunnen av en paiform, lager en smuldredeig av smør, sukker, mel og havregryn som du har på toppen. Oppskriften fant jeg på matprat og har laget min egen vri på den.

smuldrepai med plomme og eple

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
smuldrepai med plomme og eple

Smuldrepai med eple og plomme


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale

 Fyll:

  • 500 g epler
  • 500 g plommer
  • 1 ss vann
  • 100 g sukker
  • 1 ts kanel

    Smuldredeig:

  • 100 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 50 g havregryn
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 1 dl mandelflak eller grovhakkede mandler

Instructions

  1. Skrell eplene og fjern kjernen, skjær eplene i terninger. Del plommene i to og fjern steinen.
  2. Ha eplene i en panne og gi de et oppkok sammen med 1 ss vann. Kok ca. 5 minutter til eplene begynner å bli myke. Tilsett kanel og plomme, bland godt sammen med eplene. Ha frukten over i en stor paiform.
  3. Bland sammen hvetemel, sukker, havregryn og vaniljesukker til deigen, ha i terninger med smør og bland sammen med fingrene til en jevn smuldredeig. Det enkleste er å la en foodprosessor gjøre jobben. 
  4. Ha smuldredeigen på toppen av frukten, strø over mandelflak.
  5. Stek paien i en forvarmet ovn på 200°C i cirka 30 minutter til paien er gylden på toppen.

Notes

Server med pisket krem eller vaniljeis.

     smuldrepai med plomme og eple

smuldrepai med plomme og eplesmuldrepai med plomme og eple

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)