Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sitronkake – saftig, søt og syrlig


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale

100 g smør
150 g sukker
3 egg
100 g mel
75 g finmalte mandler
1 ss bakepulver
saften av 1 sitron
skallet av 2 sitroner, finhakket

Glassur:
1 dl melis
saften av 1 sitron


Instructions

Pisk smør og sukker til en luftig masse.
Pisk inn eggene, ett om gangen.
Tilsett sitronsaften, sitronskall, mel, mandelmel og bakepulver, bland godt sammen.
Ha deigen i en liten smurt brødform, gjerne med bakepapir.
Stek midt i ovnen 180 C ca 35 min.
Når kaken er rykende varm stikk flere hull i kaken mens den enda er i formen, hell over glassuren, slik blir kaken ekstra saftig.
Strø gjerne litt melis over avkjølt kake før servering.