På kontoret der jeg jobbet før, hadde vi alltid sitronkake når vi hadde møtevirksomhet. Siden det var familenbedriften til mine foreldre jeg jobbet i, bestemte jeg ofte at vi måtte ha møte bare for å spise sitronkake.
Siden det gikk mest i ferdigkjøpt sitronkake, tenkte jeg at det var på tide å lage en skikkelig hjemmelaget sitronkake
PrintSitronkake – saftig, søt og syrlig
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
100 g smør
150 g sukker
3 egg
100 g mel
75 g finmalte mandler
1 ss bakepulver
saften av 1 sitron
skallet av 2 sitroner, finhakket
Glassur:
1 dl melis
saften av 1 sitron
Instructions
Pisk smør og sukker til en luftig masse.
Pisk inn eggene, ett om gangen.
Tilsett sitronsaften, sitronskall, mel, mandelmel og bakepulver, bland godt sammen.
Ha deigen i en liten smurt brødform, gjerne med bakepapir.
Stek midt i ovnen 180 C ca 35 min.
Når kaken er rykende varm stikk flere hull i kaken mens den enda er i formen, hell over glassuren, slik blir kaken ekstra saftig.
Strø gjerne litt melis over avkjølt kake før servering.