Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Shepherd’s pie


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 2 ss olivenolje
  • 500 g kjøttdeig av storfe eller lam
  • 1 løk, finhakket
  • 1 stor gulrot, raspet
  • 12 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss timian, finhakket
  • 1 ss rosmarin, finhakket
  • 2 ss Worcestersaus
  • 1 ss tomatpurre
  • 1/2 dl rødvin
  • 2 ts kyllingfond
  • 1 kg potet, rensket
  • 2 dl melk
  • 2 eggeplommer
  • 1 dl parmesan, revet
  • salt og pepper
 

Instructions

  1. Rensk potet og sett de på kok mens du lager fyllet til paien.
  2. Stek kjøttdeigen og løk til kjøttet er gyldent, tilsett gulrot, hvitløk og urtene og stek noen minutter til.
  3. Tilsett Worcestersaus, tomatpurre, rødvin og kyllingfond og kok til vesken nesten er kokt inn i kjøttet, smak til med salt og pepper.
  4. Sil vannet av potetene og mos de. Tilsett melk, egg og parmesan og rør godt til alt er godt blandet, smak til med salt og pepper.
  5. Ha kjøttblandingen over i en ildfast form og potetstappen på toppen, avslutt med et dryss parmesan.
  6. Stek i en forvarmet ovn på 220C grader i 20-25 minutter til toppen er blitt gylden.