Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 2 ss olivenolje
- 500 g kjøttdeig av storfe eller lam
- 1 løk, finhakket
- 1 stor gulrot, raspet
- 1–2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss timian, finhakket
- 1 ss rosmarin, finhakket
- 2 ss Worcestersaus
- 1 ss tomatpurre
- 1/2 dl rødvin
- 2 ts kyllingfond
- 1 kg potet, rensket
- 2 dl melk
- 2 eggeplommer
- 1 dl parmesan, revet
- salt og pepper
Instructions
- Rensk potet og sett de på kok mens du lager fyllet til paien.
- Stek kjøttdeigen og løk til kjøttet er gyldent, tilsett gulrot, hvitløk og urtene og stek noen minutter til.
- Tilsett Worcestersaus, tomatpurre, rødvin og kyllingfond og kok til vesken nesten er kokt inn i kjøttet, smak til med salt og pepper.
- Sil vannet av potetene og mos de. Tilsett melk, egg og parmesan og rør godt til alt er godt blandet, smak til med salt og pepper.
- Ha kjøttblandingen over i en ildfast form og potetstappen på toppen, avslutt med et dryss parmesan.
- Stek i en forvarmet ovn på 220C grader i 20-25 minutter til toppen er blitt gylden.