En tradisjonell engelsk rett
Denne paien kommer fra Storbritannia, fyllet er kjøttdeig av storfe eller lam og toppet med potetmos, det er vel strengt tatt ikke en pai men god er den.
Shepherd’s pie
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 2 ss olivenolje
- 500 g kjøttdeig av storfe eller lam
- 1 løk, finhakket
- 1 stor gulrot, raspet
- 1–2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss timian, finhakket
- 1 ss rosmarin, finhakket
- 2 ss Worcestersaus
- 1 ss tomatpurre
- 1/2 dl rødvin
- 2 ts kyllingfond
- 1 kg potet, rensket
- 2 dl melk
- 2 eggeplommer
- 1 dl parmesan, revet
- salt og pepper
Instructions
- Rensk potet og sett de på kok mens du lager fyllet til paien.
- Stek kjøttdeigen og løk til kjøttet er gyldent, tilsett gulrot, hvitløk og urtene og stek noen minutter til.
- Tilsett Worcestersaus, tomatpurre, rødvin og kyllingfond og kok til vesken nesten er kokt inn i kjøttet, smak til med salt og pepper.
- Sil vannet av potetene og mos de. Tilsett melk, egg og parmesan og rør godt til alt er godt blandet, smak til med salt og pepper.
- Ha kjøttblandingen over i en ildfast form og potetstappen på toppen, avslutt med et dryss parmesan.
- Stek i en forvarmet ovn på 220C grader i 20-25 minutter til toppen er blitt gylden.