Shepherd’s pie

Shepherd's pie

En tradisjonell engelsk rett

Denne paien kommer fra Storbritannia, fyllet er kjøttdeig av storfe eller lam og toppet med potetmos, det er vel strengt tatt ikke en pai men god er den.

Shepherd's pie

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Shepherd’s pie


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 2 ss olivenolje
  • 500 g kjøttdeig av storfe eller lam
  • 1 løk, finhakket
  • 1 stor gulrot, raspet
  • 12 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss timian, finhakket
  • 1 ss rosmarin, finhakket
  • 2 ss Worcestersaus
  • 1 ss tomatpurre
  • 1/2 dl rødvin
  • 2 ts kyllingfond
  • 1 kg potet, rensket
  • 2 dl melk
  • 2 eggeplommer
  • 1 dl parmesan, revet
  • salt og pepper
 

Instructions

  1. Rensk potet og sett de på kok mens du lager fyllet til paien.
  2. Stek kjøttdeigen og løk til kjøttet er gyldent, tilsett gulrot, hvitløk og urtene og stek noen minutter til.
  3. Tilsett Worcestersaus, tomatpurre, rødvin og kyllingfond og kok til vesken nesten er kokt inn i kjøttet, smak til med salt og pepper.
  4. Sil vannet av potetene og mos de. Tilsett melk, egg og parmesan og rør godt til alt er godt blandet, smak til med salt og pepper.
  5. Ha kjøttblandingen over i en ildfast form og potetstappen på toppen, avslutt med et dryss parmesan.
  6. Stek i en forvarmet ovn på 220C grader i 20-25 minutter til toppen er blitt gylden.

Shepherd's pieShepherd's pie

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)