Ponzusaus med sitrusfrukter
Sashimi er super sommermat, her har jeg en oppskrift på ponzusaus som er knallgod til sashimi. Den inneholder juice fra sitron, lime og appelsin noe som gjør sausen ekstra frisk på smak.
PrintPonzusaus
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
Til ca. 4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 1 dl soyasaus
- 1 dl sitrussaft (jeg brukte saften av 1/2 appelsin, 1/2 sitron, 1 lime)
- 1/2–1 ss akasiehonning eller sukker
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2–1 chili, finhakket
- litt finhakket koriander om du liker det.
Instructions
Bland alle ingrediensene sammen. Smak deg fram til hvor søt du vil ha sausen, og mengden med chili.
Notes
Ingrediensene som jeg serverer til sashimi er:
- Salma laks
- Avokado
- Sukkererter
- Vårløk
- Mango
- Japansk hvit reddik
- Sesamfrø
- koriander