Sandkaker med klementinkrem

sandkake med klementinkrem

#3 Sandkaker

Søte små kaker som kan fylles med krem og toppes med det du synest er godt. Her har jeg fylt de med en ostekrem med klementin. 

 
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
sandkake med klementinkrem

Sandkaker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 200 g mykt smør
  • 125 g sukker
  • 1 egg
  • 30 g mandler, finmalt
  • 350 g hvetemel
 

Instructions

  1. Pisk smør og sukker til en lys og luftig masse.
  2. Tilsett egg og pisk litt til før du har i mandelmassen og hvetemel, elt til en fast og jevn deig.
  3. Sett deigen kaldt en liten stund men ikke slik deigen blir for hard.
  4. Smør formene med litt olje.
  5. Ha litt mel på benken og del deigen inn i ca. 45 deler, trill hvert emne til en kule og trykk deigen jevnt ut i formen.
  6. Stek i en forvarmet ovn på 185C grader i cirka 15 minutter til de har fått en lys gylden farge og er gjennomstekt.

sandkake sju sorter

Klementinkrem

For å lage denne trenger du:

1 dl fløte

100 g kremost naturell

1-2 ss melis

1/2 ts vaniljesukker

skallet av en klementin

Pisk sammen fløte, kremost, melis og vaniljesukker til en fast krem. Smak til hvor søt du vil ha den.

Bruk et zesterjern for å få skallet av en klementin, rør inn i kremen.

Kremen blir ekstra god om den får stå kaldt noen timer før den skal brukes, da har kremen tatt til seg smaken av klementinen.

 

Oppskriften er fyll til cirka 8 sandkaker. Ha klementinbåter på toppen, og om du vil litt revet sjokolade.

 

sandkake med klementinkrem

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)