#3 Sandkaker
Søte små kaker som kan fylles med krem og toppes med det du synest er godt. Her har jeg fylt de med en ostekrem med klementin.
Sandkaker
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
- 200 g mykt smør
- 125 g sukker
- 1 egg
- 30 g mandler, finmalt
- 350 g hvetemel
Instructions
- Pisk smør og sukker til en lys og luftig masse.
- Tilsett egg og pisk litt til før du har i mandelmassen og hvetemel, elt til en fast og jevn deig.
- Sett deigen kaldt en liten stund men ikke slik deigen blir for hard.
- Smør formene med litt olje.
- Ha litt mel på benken og del deigen inn i ca. 45 deler, trill hvert emne til en kule og trykk deigen jevnt ut i formen.
- Stek i en forvarmet ovn på 185C grader i cirka 15 minutter til de har fått en lys gylden farge og er gjennomstekt.
Klementinkrem
For å lage denne trenger du:
1 dl fløte
100 g kremost naturell
1-2 ss melis
1/2 ts vaniljesukker
skallet av en klementin
Pisk sammen fløte, kremost, melis og vaniljesukker til en fast krem. Smak til hvor søt du vil ha den.
Bruk et zesterjern for å få skallet av en klementin, rør inn i kremen.
Kremen blir ekstra god om den får stå kaldt noen timer før den skal brukes, da har kremen tatt til seg smaken av klementinen.
Oppskriften er fyll til cirka 8 sandkaker. Ha klementinbåter på toppen, og om du vil litt revet sjokolade.