Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
rødbetgravet laks

Rødbetgravet laks


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

Til denne oppskriften er det brukt Salmalaks.


Ingredients

Scale
  • 1 stykke Salmalaks (ca. 400 g)
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 1 rå rødbete, raspet
  • Skallet av 1 sitron, finraspet
  • 1/2 ts ny kvernet pepper
  • en bunt fersk dill, finhakket
  • 1 ss gin, kan sløyfes

Dressing til gravlaks:

  • 1 dl creme fraiche
  • 12 ts pepperrot, tube
  • litt nykvernet pepper

 


Instructions

  1. Tørk laksen godt med litt tørkepapir eller lignende.
  2. Bland alle ingrediensene til marinaden, fordel den på begge sider av laksen.
  3. Pakk laksen godt inn i plastfolie, legg den på et fat og sett kjølig.
  4. Snu laksen en gang for dag, la den stå 2-3 dager i kjøleskapet før den er klar for servering.

Notes

Server rugbrød eller flatbrød til gravlaksen.