Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
rødbetburger

Rødbetburger


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

6 burgere


Ingredients

Scale
  • 2 rødbeter, ca 300 g
  • 1 egg
  • 75 g havregryn
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 pk kikerter, ferdig kokt 230 g
  • 1 ss Worcestersaus
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper

Instructions

  1. Start med å skrelle skallet av rødbetene og rasp de med et rivjern eller bruk rivjernet på en foodprosessor.
  2. Tilsett resten av ingrediensen sammen med rødbetene, bland godt sammen, bruker du foodprosessor, bytt til knivbladet og kjør noen runder til alt er godt blandet til en jevn masse.
  3. Sett deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter slik havregrynen får svelle og deigen blir litt fastere.
  4. Form burgere til ønsket størrelse, enkleste er å bruke hendene. Form hver del til en ball og klem den flat ca 1,5 cm tykkelse. 
  5. Stek burgerne med litt olivenolje i en stekepanne på middels temperatur i 6-7 minutter på hver side. Snu hver burger forsiktig, de kan fort gå fra hverandre før de er stekt på begge sider.