Description
6 burgere
Ingredients
Scale
- 2 rødbeter, ca 300 g
- 1 egg
- 75 g havregryn
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 pk kikerter, ferdig kokt 230 g
- 1 ss Worcestersaus
- 1 ts oregano
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
Instructions
- Start med å skrelle skallet av rødbetene og rasp de med et rivjern eller bruk rivjernet på en foodprosessor.
- Tilsett resten av ingrediensen sammen med rødbetene, bland godt sammen, bruker du foodprosessor, bytt til knivbladet og kjør noen runder til alt er godt blandet til en jevn masse.
- Sett deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter slik havregrynen får svelle og deigen blir litt fastere.
- Form burgere til ønsket størrelse, enkleste er å bruke hendene. Form hver del til en ball og klem den flat ca 1,5 cm tykkelse.
- Stek burgerne med litt olivenolje i en stekepanne på middels temperatur i 6-7 minutter på hver side. Snu hver burger forsiktig, de kan fort gå fra hverandre før de er stekt på begge sider.