Kjøttfri burger
Prøv denne burgeren om du er glad i rødbeter og ønsker en god kjøttfri middag.
Rødbetburger
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
6 burgere
Ingredients
Scale
- 2 rødbeter, ca 300 g
- 1 egg
- 75 g havregryn
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 pk kikerter, ferdig kokt 230 g
- 1 ss Worcestersaus
- 1 ts oregano
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
Instructions
- Start med å skrelle skallet av rødbetene og rasp de med et rivjern eller bruk rivjernet på en foodprosessor.
- Tilsett resten av ingrediensen sammen med rødbetene, bland godt sammen, bruker du foodprosessor, bytt til knivbladet og kjør noen runder til alt er godt blandet til en jevn masse.
- Sett deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter slik havregrynen får svelle og deigen blir litt fastere.
- Form burgere til ønsket størrelse, enkleste er å bruke hendene. Form hver del til en ball og klem den flat ca 1,5 cm tykkelse.
- Stek burgerne med litt olivenolje i en stekepanne på middels temperatur i 6-7 minutter på hver side. Snu hver burger forsiktig, de kan fort gå fra hverandre før de er stekt på begge sider.
På bildene har jeg laget mini burgere, oppskriften er til 6 medium store burgere som passer til vanlige hamburgerbrød.