Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
risotto med kantarell

Risotto med kantarell


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

2 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 1,5 dl kantarell, grovhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 charlottløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2,5 dl risottoris
  • 1 dl hvitvin
  • 68 dl klar kyllingkraft
  • 4 ss revet parmasan
  • 2 ss smør
  • Ekstra parmesan til topping
 

Instructions

  1. Stek charlottløk og kantarell i olivenolje til løken er blitt mør. Tilsett risottoris og hvitløk og surr videre på middels varme til risen begynner å bli blank.
  2. Ha i hvitvin og gi det ett oppkok til vinen nesten er fordampet, tilsett en øse kraft og la vesken nesten koke inn før du tilsetter mer kraft, gjenta til risen begynner å bli gjennomkokt.
  3. Når risen er al dente, tilsett litt mer kraft, revet parmasan og smør, ta av varmen og legg på lokk, la stå i cirka 3 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper, server med litt ekstra revet parmesan på toppen.