Risotto med kantarell

risotto med kantarell Kantarell – skogens gull!

Har du funnet kantarell i år? Om du har, vil jeg anbefale å prøve min risotto med kantarell, god alene eller som tilbehør.

risotto med kantarell

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
risotto med kantarell

Risotto med kantarell


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

2 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 1,5 dl kantarell, grovhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 charlottløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2,5 dl risottoris
  • 1 dl hvitvin
  • 68 dl klar kyllingkraft
  • 4 ss revet parmasan
  • 2 ss smør
  • Ekstra parmesan til topping
 

Instructions

  1. Stek charlottløk og kantarell i olivenolje til løken er blitt mør. Tilsett risottoris og hvitløk og surr videre på middels varme til risen begynner å bli blank.
  2. Ha i hvitvin og gi det ett oppkok til vinen nesten er fordampet, tilsett en øse kraft og la vesken nesten koke inn før du tilsetter mer kraft, gjenta til risen begynner å bli gjennomkokt.
  3. Når risen er al dente, tilsett litt mer kraft, revet parmasan og smør, ta av varmen og legg på lokk, la stå i cirka 3 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper, server med litt ekstra revet parmesan på toppen.

risotto med kantarellrisotto med kantarellrisotto med kantarell

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)