Kantarell – skogens gull!
Har du funnet kantarell i år? Om du har, vil jeg anbefale å prøve min risotto med kantarell, god alene eller som tilbehør.
PrintRisotto med kantarell
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
2 porsjoner
Ingredients
Scale
- 1,5 dl kantarell, grovhakket
- 2 ss olivenolje
- 1 charlottløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2,5 dl risottoris
- 1 dl hvitvin
- 6–8 dl klar kyllingkraft
- 4 ss revet parmasan
- 2 ss smør
- Ekstra parmesan til topping
Instructions
- Stek charlottløk og kantarell i olivenolje til løken er blitt mør. Tilsett risottoris og hvitløk og surr videre på middels varme til risen begynner å bli blank.
- Ha i hvitvin og gi det ett oppkok til vinen nesten er fordampet, tilsett en øse kraft og la vesken nesten koke inn før du tilsetter mer kraft, gjenta til risen begynner å bli gjennomkokt.
- Når risen er al dente, tilsett litt mer kraft, revet parmasan og smør, ta av varmen og legg på lokk, la stå i cirka 3 minutter.
- Smak til med salt og pepper, server med litt ekstra revet parmesan på toppen.