Ingredients
Scale
- 1 svinne ribbe ca 2-3 kg
- salt og pepper til ribben
- 1/2 liter coca-cola (vanlig type)
- 1 ss kinesisk five spice-krydderblanding
- 1 ts cayennepepper
- 1 hel hvitløk
Ribbe-glaze:
- Kraften fra ribben
- 1 ss tomatpure
- 1–2 ss balsamicoeddik av god kvalitet
- nykvernet pepper
Instructions
- Skjær opp svoren i ribben med en skarp kniv, gni ribben inn med salt og pepper, gjør dette gjerne dagen før du steker ribben.
- Bland five-spice krydder sammen med cayennepepper og gni inn i ribben både under og oppå. Legg ribben i en ildfastform, del en hel hvitløk i to og legg i formen. Hel colaen over ribben og dekk formen med aluminiumsfolie.
- Stek ribben i en forvarmet ovn på 230°C i 30 minutter. Fjern folien og senk temperaturen til 180°C og stek videre i ca 2 timer.
- Følg nøye med under steketiden så ikke colaen og kraften i formen ikke tørker ut. Sjekk ribben hver halvtime og bruk en skje eller lignende for å øse over sjyen som er i formen. Tilsett litt vann om sjyen begynner å blir for tykk eller tørker ut.
- Når ribben er ferdig ta den ut av ovnen og ta den ut av formen, om svoren ikke er blitt sprø kan du ha noen minutter under grillen, men den svir seg fort for så følg nøye med.
- Skjær ribben opp i passende stykker etter den har fått hvilt litt, smør på litt ribbe-glaze før servering.
Ribbe-glaze:
- Sil kraften og ha over i en kasserolle. Om du kjøler ned sausen, kan du ta vekk fettet fra ribben om du ikke vil ha så mye fett i sausen.
- Tilsett tomatpure og smak til med balsamico og pepper.
- Kok til den har blitt litt tykk, server sammen med ribben.