Ribbe kokt i Coca-Cola

cola-ribbe

Det høres kanskje rart ut å koke ribbe i cola, men jeg lover det er utrolig godt. Jeg har kombinert cola og kinesisk five spice-krydder, og ved å koke det sammen med ribben får du en nydelig ribbe-glaze. 

cola-ribbe

Jeg har stekt svine ribben litt sånn som jeg gjør når jeg lager vanlig svine ribbe, men jeg har litt lavere temperatur og passer ekstra nøye med da sukkeret i colaen gjør at den fort kan svi seg.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
cola-ribbe

Ribbe kokt i Coca-Cola


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 svinne ribbe ca 2-3 kg
  • salt og pepper til ribben
  • 1/2 liter coca-cola (vanlig type)
  • 1 ss kinesisk five spice-krydderblanding
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 hel hvitløk

Ribbe-glaze:

  • Kraften fra ribben
  • 1 ss tomatpure
  • 12 ss balsamicoeddik av god kvalitet
  • nykvernet pepper

Instructions

  1. Skjær opp svoren i ribben med en skarp kniv, gni ribben inn med salt og pepper, gjør dette gjerne dagen før du steker ribben.
  2. Bland five-spice krydder sammen med cayennepepper og gni inn i ribben både under og oppå. Legg ribben i en ildfastform, del en hel hvitløk i to og legg i formen. Hel colaen over ribben og dekk formen med aluminiumsfolie.
  3. Stek ribben i en forvarmet ovn på 230°C i 30 minutter. Fjern folien og senk temperaturen til 180°C og stek videre i ca 2 timer.
  4. Følg nøye med under steketiden så ikke colaen og kraften i formen ikke tørker ut. Sjekk ribben hver halvtime og bruk en skje eller lignende for å øse over sjyen som er i formen. Tilsett litt vann om sjyen begynner å blir for tykk eller tørker ut.
  5. Når ribben er ferdig ta den ut av ovnen og ta den ut av formen, om svoren ikke er blitt sprø kan du ha noen minutter under grillen, men den svir seg fort for så følg nøye med.
  6. Skjær ribben opp i passende stykker etter den har fått hvilt litt, smør på litt ribbe-glaze før servering.

Ribbe-glaze:

  1. Sil kraften og ha over i en kasserolle. Om du kjøler ned sausen, kan du ta vekk fettet fra ribben om du ikke vil ha så mye fett i sausen.
  2. Tilsett tomatpure og smak til med balsamico og pepper.
  3. Kok til den har blitt litt tykk, server sammen med ribben.

cola-ribbe

cola-ribbe

cola-ribbe

 

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)