Red curry med kylling

Red curry med kylling

Når jeg har vært i Thailand har jeg spist currygryter i alle varianter, men har aldri laget det før nå. Altså det er så enkelt og raskt å lage at det nesten er for godt til å være sant. Det er uendelig mange varianter du kan lage med en base av curry paste og kokosmelk, her har jeg laget en med rød curry paste og kylling. 

Curry paste

Du kan lage curry paste selv, men det enkleste er å kjøpe ferdig. De som du kjøper i dagligvarebutikk er ofte litt tamme på smak, jeg kjøpte mine på en Asia butikk til 25,- pr stk, de har masse smak og er litt sterkere.

Red curry med kylling

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Red curry med kylling

Red curry med kylling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 400 g kylling (to store fileter)
  • 2 ss olje
  • 23 ss curry pasta *
  • 4 tørket kaffirlimeblader, eller skall av 1/2 lime
  • 500 g kokosmelk, 2 kartonger
  • 2,5 dl vann
  • 2 vårløk, tynne skiver
  • 1 paprika, grovhakket
  • 1 pk sukkererter, delt i to **
  • fersk koriander
  • 1/21 ss fish sauce

Instructions

  1. Varm opp olje i en gryte, tilsett curry paste surr sammen med olje til den begynner å dufte.
  2. Tilsett kokosmelk, vann og kaffirlimeblader, la det koke i 5 minutter.
  3. Ha i kylling, kok videre i 5 minutter.
  4. Tilsett limesaft, smak med fish sauce og du om du trenger mer currypast.
  5. Ha i paprika, kok noen minutter før du tilsetter sukkererter, kok videre i 2-3 minutter.
  6. Server med koriander på toppen. 

Notes

*curry paste kan ha variere i styrke og smak, så smak til hvor mye du trenger ved å smake til underveis.
**sukkerertene kan byttes ut med squash.
 
Red curry med kyllingRed curry med kyllingRed curry med kylling
fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)