Når jeg har vært i Thailand har jeg spist currygryter i alle varianter, men har aldri laget det før nå. Altså det er så enkelt og raskt å lage at det nesten er for godt til å være sant. Det er uendelig mange varianter du kan lage med en base av curry paste og kokosmelk, her har jeg laget en med rød curry paste og kylling.
Du kan lage curry paste selv, men det enkleste er å kjøpe ferdig. De som du kjøper i dagligvarebutikk er ofte litt tamme på smak, jeg kjøpte mine på en Asia butikk til 25,- pr stk, de har masse smak og er litt sterkere.
PrintRed curry med kylling
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 400 g kylling (to store fileter)
- 2 ss olje
- 2–3 ss curry pasta *
- 4 tørket kaffirlimeblader, eller skall av 1/2 lime
- 500 g kokosmelk, 2 kartonger
- 2,5 dl vann
- 2 vårløk, tynne skiver
- 1 paprika, grovhakket
- 1 pk sukkererter, delt i to **
- fersk koriander
- 1/2–1 ss fish sauce
Instructions
- Varm opp olje i en gryte, tilsett curry paste surr sammen med olje til den begynner å dufte.
- Tilsett kokosmelk, vann og kaffirlimeblader, la det koke i 5 minutter.
- Ha i kylling, kok videre i 5 minutter.
- Tilsett limesaft, smak med fish sauce og du om du trenger mer currypast.
- Ha i paprika, kok noen minutter før du tilsetter sukkererter, kok videre i 2-3 minutter.
- Server med koriander på toppen.
Notes
*curry paste kan ha variere i styrke og smak, så smak til hvor mye du trenger ved å smake til underveis.
**sukkerertene kan byttes ut med squash.