Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rabarbrakake med mandler

Rabarbrakake med mandler


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 125 g smør
  • 3 dl sukker
  • 3 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 dl hvetemel
  • 100 g mandler
  • 200 g rabarbra
  • 2 ss sukker
  • kanel
 

Instructions

  1. Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
  2. Pisk inn ett egg om gangen.
  3. Tilsett bakepulver, bakepulver og mel, bland godt til en smidig blanding.
  4. Ha deigen i en rund springform, grovhakk mandlene og ha oppå deigen.
  5. Rensk rabarbra og skjær de slik de er ca. 1/2 cm tykk og 5 cm lang, bland inn sukker slik det blir jevnt fordelt rundt rabarbraen, ha på toppen av kakedeigen, avslutt med et lite dryss kanel.
  6. Stek i en forvarmet ovn på 200C grader i 35-40 minutter til kaken er gjennomstekt.