Quinoasalat med karri og kylling

quinoasalat med kylling

Quinoa

Etter jeg oppdaget quinoa, bruker jeg den ofte som en erstatning for ris eller pasta. Den har mange helsefordeler da den er proppfull av næringsstoffer, quinoa er en kilde til fiber, antioksidanter og proteiner. Den passer også om du ikke spiser gluten.

quinoasalat med kylling

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
quinoasalat med kylling

Quinoasalat med karri og kylling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 2,5 dl quinoa
  • 5 dl vann
  • 200300 g stekt kylling, biter
  • 1 liten boks mais
  • 1 dl ananas, biter
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 2 dl druer, del i to
  • 2 dl spinat, grovhakket

     Dressing:

  • 2 dl rømme
  • 3 ss majones
  • 23 ts karri pulver
  • nykvernet pepper, salt
  • litt sitronsaft

Instructions

  1. Kok quinoa, la den være helt avkjølt før du bruker den.
  2. Skjær opp ingrediensene etter anvisning, bland sammen med quinoa. 
  3. Lag dressingen, smak til med hvor mye karri du vil ha. 
  4. Bland dressingen i salaten eller server ved siden av.

quinoasalat med kylling

Koking av quinoa

Når det gjelder koking av quinoa, dobler jeg mengden vann, altså 1 dl quinoa kokes med 2 dl vann. Det som kan være lurt før du koker den er å skylle frøene  i kaldt vann, dette er for at smaken blir bedre, men det hender jeg dropper dette punktet.

Kok quinoa på samme måte som du lager ris, gi det et raskt oppkok under lokk, senk temperaturen la quinoa en trekke i 10-12 minutter. Ta pannen av varmen og la den stå med lokk på i 10 minutters tid. Fluff den litt opp med en gaffel og den er klar for bruk.

quinoasalat detalj

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)