Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Potet- og purresuppe


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale

3 ss olivenolje
500 g potet, skrellet
2 store purreløk
1 fedd hvitløk
1 liter kyllingkraft
2,5 dl fløte
12 ss sitronsaft
salt
bladpersille til pynt


Instructions

Skrell potetene og kutt de i terninger. Vask purreløken godt og kutt de i tynne ringer.
Stek potetene og purreløken på medium varme i ca 10 minutter.
Tilsett kyllingkraften og gi et oppkok, senk temperaturen og kok videre på svak varme i ca 30 minutter.
Tilsett fløten og bruk en stavmikser til å kjøre suppen til den er glatt og jevn.
Smak til med salt og sitron.

Notes

Om du ikke har kyllingkraft, bruk 1 liter vann og 3 ss kyllingfond.
Server med finhakket persilleblader eller ønsket tilbehør, bacon smaker veldig god som topping på denne suppen.