Potet- og purresuppe

potet-og-purresuppe-2

Purreløk plukket i hagen, de ble brukt til å lage potet- og purresuppe, perfekt nå som høsten virkelig har kommet til Ålesund.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Potet- og purresuppe


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale

3 ss olivenolje
500 g potet, skrellet
2 store purreløk
1 fedd hvitløk
1 liter kyllingkraft
2,5 dl fløte
12 ss sitronsaft
salt
bladpersille til pynt


Instructions

Skrell potetene og kutt de i terninger. Vask purreløken godt og kutt de i tynne ringer.
Stek potetene og purreløken på medium varme i ca 10 minutter.
Tilsett kyllingkraften og gi et oppkok, senk temperaturen og kok videre på svak varme i ca 30 minutter.
Tilsett fløten og bruk en stavmikser til å kjøre suppen til den er glatt og jevn.
Smak til med salt og sitron.

Notes

Om du ikke har kyllingkraft, bruk 1 liter vann og 3 ss kyllingfond.
Server med finhakket persilleblader eller ønsket tilbehør, bacon smaker veldig god som topping på denne suppen.

potet-og-purreloksuppe-4

 

potet-og-purresuppe

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)