Purreløk plukket i hagen, de ble brukt til å lage potet- og purresuppe, perfekt nå som høsten virkelig har kommet til Ålesund.
PrintPotet- og purresuppe
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
3 ss olivenolje
500 g potet, skrellet
2 store purreløk
1 fedd hvitløk
1 liter kyllingkraft
2,5 dl fløte
1–2 ss sitronsaft
salt
bladpersille til pynt
Instructions
Skrell potetene og kutt de i terninger. Vask purreløken godt og kutt de i tynne ringer.
Stek potetene og purreløken på medium varme i ca 10 minutter.
Tilsett kyllingkraften og gi et oppkok, senk temperaturen og kok videre på svak varme i ca 30 minutter.
Tilsett fløten og bruk en stavmikser til å kjøre suppen til den er glatt og jevn.
Smak til med salt og sitron.
Notes
Om du ikke har kyllingkraft, bruk 1 liter vann og 3 ss kyllingfond.
Server med finhakket persilleblader eller ønsket tilbehør, bacon smaker veldig god som topping på denne suppen.