Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
pølsegrateng

Pølsegrateng, en enkel hverdagsmiddag


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 300 g makaroni
  • 300 g pølse, biter
  • 1/2 liten gul løk
  • 1 ss olivenolje

Hvit saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 45 dl melk
  • 1 dl fløte
  • 1 dl revet parmesan
  • 1/2 ts nykvernet pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Topping:

  • 1 dl strøkavring eller brødrasp
  • 1/2 dl revet parmesan

Instructions

  1. Få makaronien på kok, se på anvisning på pakken lang tid den skal koke. Makaronien bør ha litt tyggemotstand eller al dente siden den skal en runde inni ovnen.
  2. Ha løk og hvitløk i en liten panne og stek blank og myk sammen med litt olivenolje, sett til side.
  3. Lag sausen, begynn med å smelte smør og tilsett mel og rør til en jevn blanding. Ha i melk og fløte og gi et oppkok før du senker temperaturen, la den små koke i 5 minutter. Tilsett løk og hvitløken.
  4. Ha pølse og makaroni sammen med sausen, smak til med litt salt og pepper. 
  5. Ha i en ildfast form og strø over brødrasp og parmesan. 
  6. Stek i en forvarmet ovn på 200°C i 15-20 minutter til toppingen er gylden.

Notes

Servers sammen med brokkoli eller andre grønnsaker. Og for å gjøre pølsegratengen litt mer lukseriøs på en hverdag, kan du ha noen teskjeer med en god trøffelolje i sausen.