Pølsegrateng, en enkel hverdagsmiddag

pølsegrateng

En fin hverdagsmiddag som både store og små.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
pølsegrateng

Pølsegrateng, en enkel hverdagsmiddag


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 300 g makaroni
  • 300 g pølse, biter
  • 1/2 liten gul løk
  • 1 ss olivenolje

Hvit saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 45 dl melk
  • 1 dl fløte
  • 1 dl revet parmesan
  • 1/2 ts nykvernet pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Topping:

  • 1 dl strøkavring eller brødrasp
  • 1/2 dl revet parmesan

Instructions

  1. Få makaronien på kok, se på anvisning på pakken lang tid den skal koke. Makaronien bør ha litt tyggemotstand eller al dente siden den skal en runde inni ovnen.
  2. Ha løk og hvitløk i en liten panne og stek blank og myk sammen med litt olivenolje, sett til side.
  3. Lag sausen, begynn med å smelte smør og tilsett mel og rør til en jevn blanding. Ha i melk og fløte og gi et oppkok før du senker temperaturen, la den små koke i 5 minutter. Tilsett løk og hvitløken.
  4. Ha pølse og makaroni sammen med sausen, smak til med litt salt og pepper. 
  5. Ha i en ildfast form og strø over brødrasp og parmesan. 
  6. Stek i en forvarmet ovn på 200°C i 15-20 minutter til toppingen er gylden.

Notes

Servers sammen med brokkoli eller andre grønnsaker. Og for å gjøre pølsegratengen litt mer lukseriøs på en hverdag, kan du ha noen teskjeer med en god trøffelolje i sausen. 

pølsegrateng

pølsegrateng

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)