Pizzabunn laget av persillerot

pizzabunn av pastinakk

Jeg har hørt at pizzabunn laget av blomkål skal være så utrolig godt, så jeg begynte å google litt rundt. Jeg endte opp på Pinterest, der fant jeg inspirasjonen til denne pizzabunnen laget av pastinakk. Med litt prøving og feiling, laget jeg denne oppskriften, først laget av pastinakk men synest at denne med persillerot smakte enda bedre. 

Altså denne pizzabunnen er laget uten mel, noen vil kanskje mene dette ikke er en skikkelig pizza, men det smaker veldig godt. Det er egg og ost som binder raspet persillerot sammen, og har du en foodprosessor så går det rasende fort å lage denne bunnen. Jeg er glad i en ordentlig pizza laget på den tradisjonelle måten, men jeg liker å bruke grønnsaker der jeg kan, og det er så spennende å prøve ut nye måter å bruke grønnsaker.Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
pizzabunn av pastinakk

Pizzabunn laget av persillerot


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

1 pizzabunn


Ingredients

Scale
  • 2 stk. persillerot, 150 g
  • 1 egg
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss maizenamel
  • 75 g revet hvitost
  • 1 ss olivenolje

Instructions

  1. Skrell persillerøttene og riv de med et rivjern. Ha persilleroten i en bolle med resten av ingrediensene, bland godt sammen. 
  2. Finn frem et bakebrett dekket med bakepapir, ha massen midt på, legg et nytt bakepapir oppå og press deigen utover med hendene eller et kjevle. Når bunnen er ca noen 3-4 mm tykk, dra forsiktig av bakepapiret på toppen.
  3. Forstek bunnen12-15 minutter 225ºC
  4. Legg på ønsket fyll på bunnen og stek ferdig på 225°C 12-15 minutter.

pizzabunn av pastinakkpizzabunn av pastinakk

Som fyll på denne pizzaen har brukt 3 ss crème fraîche, litt bacon og sopp som jeg har stekt lett på pannen, litt ost og skiver med rød løk. Før servering toppet jeg pizzaen med spinat og avsluttet med noen dråper olivenolje og en vellagret balsamico.

pizzabunn av pastinakkpizzabunn av pastinakk

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)