Jeg har hørt at pizzabunn laget av blomkål skal være så utrolig godt, så jeg begynte å google litt rundt. Jeg endte opp på Pinterest, der fant jeg inspirasjonen til denne pizzabunnen laget av pastinakk. Med litt prøving og feiling, laget jeg denne oppskriften, først laget av pastinakk men synest at denne med persillerot smakte enda bedre.
Pizzabunn laget av persillerot
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
1 pizzabunn
Ingredients
- 2 stk. persillerot, 150 g
- 1 egg
- 1/4 ts salt
- 1 ss maizenamel
- 75 g revet hvitost
- 1 ss olivenolje
Instructions
- Skrell persillerøttene og riv de med et rivjern. Ha persilleroten i en bolle med resten av ingrediensene, bland godt sammen.
- Finn frem et bakebrett dekket med bakepapir, ha massen midt på, legg et nytt bakepapir oppå og press deigen utover med hendene eller et kjevle. Når bunnen er ca noen 3-4 mm tykk, dra forsiktig av bakepapiret på toppen.
- Forstek bunnen12-15 minutter 225ºC
- Legg på ønsket fyll på bunnen og stek ferdig på 225°C 12-15 minutter.
Som fyll på denne pizzaen har brukt 3 ss crème fraîche, litt bacon og sopp som jeg har stekt lett på pannen, litt ost og skiver med rød løk. Før servering toppet jeg pizzaen med spinat og avsluttet med noen dråper olivenolje og en vellagret balsamico.