Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pepper- og sitron kylling

Sitron- og pepper kylling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 hel kylling
  • 75 g smør, mykt
  • 1 ss hel pepper
  • 1 sitron
  • 1/2 ss maldon salt

Instructions

  1. Knus pepper og salt i en morter.
  2. Bruk et zesterjern for å få skallet av en hel sitron, bland sammen med pepper, salt og mykt smør.
  3. Løsne skinnet på kyllingen, fordel smørblandingen under skinnet, ha også litt smør oppå og under kyllingen, avslutt med å skvise over litt sitronsaft.
  4. Legg kyllingen i en ildfast form.
  5. Om du vil, bruk de grønnsakene og urtene du har for hånden,legg rundt kyllingen. Jeg har brukt pastinakk, gulrot, sjalottløk, hvitløk og timian.
  6. Stek kyllingen i en forvarmet ovn på 170C grader i cirka 60-90 minutter, kjernetemperaturen skal ligge på 65 grader.
  7. De siste minuttene i ovnen kan du sett på grillfunksjonen for å få kyllingen ekstra gylden
  8. La kyllingen hvile 10 minutter før du servere den.