Ingredients
Scale
- 1 hel kylling
- 75 g smør, mykt
- 1 ss hel pepper
- 1 sitron
- 1/2 ss maldon salt
Instructions
- Knus pepper og salt i en morter.
- Bruk et zesterjern for å få skallet av en hel sitron, bland sammen med pepper, salt og mykt smør.
- Løsne skinnet på kyllingen, fordel smørblandingen under skinnet, ha også litt smør oppå og under kyllingen, avslutt med å skvise over litt sitronsaft.
- Legg kyllingen i en ildfast form.
- Om du vil, bruk de grønnsakene og urtene du har for hånden,legg rundt kyllingen. Jeg har brukt pastinakk, gulrot, sjalottløk, hvitløk og timian.
- Stek kyllingen i en forvarmet ovn på 170C grader i cirka 60-90 minutter, kjernetemperaturen skal ligge på 65 grader.
- De siste minuttene i ovnen kan du sett på grillfunksjonen for å få kyllingen ekstra gylden
- La kyllingen hvile 10 minutter før du servere den.