Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
pekanpai pecan pai

Pekanpai


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale

Paibunn:

  • 100 g smør
  • 1/2 ts salt
  • 250 g hvetemel
  • 23 ss vann

Pecanpai fyll:

  • 200 g brunt sukker
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 dl sirup
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 75 g smør
  • 3 egg
  • 100 g pekannøtter, finhakket
  • Noen ekstra hele pekannøtter til pynt.

Instructions

Paibunn:

  1. Del smør i terninger, ha i en foodprosessor sammen med salt og hvetemel, kjør til en smuldret deig.
  2. Tilsett vann, ha i akkurat nok til at deigen samler seg. Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i 30-60 minutter.
  3. Strø litt mel på benkeplaten. Kjevl deigen ut til den er cirka 0,5 cm tykk. Løft deigen forsiktig over i en smurt paiform, dytt deigen på plass langs alle sider i formen. Skjær vekk overflødig deig.

Paifyll:

  1. Ha sukker, lønnesirup, sirup, vaniljesukker, salt og smør i en kjele. Varm opp forsiktig til sukker er smeltet, ta av varmen og la massen avkjøle litt.
  2. Pisk eggene lett sammen. Hell den avkjølte sirup- og smørblandingen over eggene, pisk godt til en jevn masse.
  3. Vend nøttene inn i massen, hell over paibunnen. Pynt med noen hele pekannøtter på toppen.
  4. Stek paien på 170˚C i en forvarmet ovn i 50-60 minutter. Paien er ferdig når den er sprø i kantene og har fått en fin mørk karamellfarge.

Notes

Sever paien sammen med vaniljeis eller pisket krem.