Ovnsbakt asparges med parmesan og trøffeldipp

Ovnsbakte asparges med parmesan

 

Asparges sesong

Det er snart sesong for asparges, den er fra mai til slutten av juni. Tenkte jeg skulle dele en av mine favoritt oppskrifter med asparges, kjempegod å servere som snacks eller som en liten forrett. 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ovnsbakte asparges med parmesan

Ovnsbakt asparges med parmesan og trøffeldipp


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 pakke aspargestopper
  • 10 g knekkebrød eller kjeks (1 knekkebrød) tørt brød kan også brukes
  • 1 dl parmesan (30 g) finrevet
  • salt og pepper
  • 1 egg
  • 1 ss olivenolje

Instructions

  1. Knus knekkebrød eller kjeks til det er finmalt, bruk gjerne en morter.
  2. Rasp parmesan og bland sammen med knekkebrød, ha i litt salt og pepper.
  3. Pisk sammen egg og olivenolje.
  4. Dypp asparges i egg og strø over parmesanblandingen slik hele aspargesen blir dekket.
  5. Stek i en forvarmet ovn på 220°C i 8-9 minutter til de er blitt gylden og aspargesen er al dente.
  6. Server med med en trøffeldipp eller hvitlksdipp.

Ovnsbakte asparges med parmesan og trøffeldip

Ovnsbakte asparges med parmesan

Ovnsbakte asparges med parmesan

Trøffeldipp

  • 2 dl rømme 
  • 4 ts trøffelolje av god kvalitet
  • salt og pepper
  1. Bland sammen rømme og trøffelolje.
  2. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Ovnsbakte asparges med parmesan og trøffeldip

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)