Asparges sesong
Det er snart sesong for asparges, den er fra mai til slutten av juni. Tenkte jeg skulle dele en av mine favoritt oppskrifter med asparges, kjempegod å servere som snacks eller som en liten forrett.
PrintOvnsbakt asparges med parmesan og trøffeldipp
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 1 pakke aspargestopper
- 10 g knekkebrød eller kjeks (1 knekkebrød) tørt brød kan også brukes
- 1 dl parmesan (30 g) finrevet
- salt og pepper
- 1 egg
- 1 ss olivenolje
Instructions
- Knus knekkebrød eller kjeks til det er finmalt, bruk gjerne en morter.
- Rasp parmesan og bland sammen med knekkebrød, ha i litt salt og pepper.
- Pisk sammen egg og olivenolje.
- Dypp asparges i egg og strø over parmesanblandingen slik hele aspargesen blir dekket.
- Stek i en forvarmet ovn på 220°C i 8-9 minutter til de er blitt gylden og aspargesen er al dente.
- Server med med en trøffeldipp eller hvitlksdipp.
Trøffeldipp
- 2 dl rømme
- 4 ts trøffelolje av god kvalitet
- salt og pepper
- Bland sammen rømme og trøffelolje.
- Smak til med salt og nykvernet pepper.