Tapas eller noe godt til kvelden
Er du glad i tapas, trenger en ide til en forrett eller noe godt til kvelden så må du prøve denne. Jeg har brukt litt mangochutney for å få en fin balanse mellom det syrlige fra appelsinen og krydderet, hvitløken er prikken over i-en. Scampien blir bare bedre om du lar den marinere noen timer.
PrintOvnsbakt scampi med hvitløk og appelsin
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 300 g rå scampi, rensket
- 1/2 appelsin, kun saften
- 3 fedd hvitløk, tynne skiver
- 1 ss mangochutney
- 4 ss olivenolje, mild type
- 1 ts karri
- 1 ts paprika
- 1/2–1 ss chilipulver
Instructions
- Bland alle ingredienser sammen, smak til hvor mye chilipulver du vil bruke, styrken varierer veldig på de forskjellige chilli typene.
- Mariner scampien i en halv time eller mer.
- Stek i en forvarmet ovn på 250C grader i 8-10 minutter.
- Server sammen med lyst brød eller nanbrød.