Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskar

Ovnsbakt gresskar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale

Ovnsbakt gresskar

  • 1 flaskegresskar, butternut squash
  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 ts paprika
  • 1/2 ts oregano
  • 1/41/2 ts cayennepepper
  • 1/4 ts salt
  • nykvernet pepper

Instructions

  1. Forvarm stekovnen på 200°C
  2. Del gresskaret i to, skrell vekk det ytterste laget. Bruk en skje til å ta ut gresskarkjernene.
  3. Legg gresskaret på et stekebrett, forstek i 20 minutter.
  4. Legg gresskaret med snittsiden ned på et skjærebrett. Skjær dem i tynne skiver. Ved legg to spisepinner på hver side, på denne måten er det lettere å ikke skjære rett igjennom.
  5. Smelt smør og bland sammen med resten av ingrediensene. Legg gresskaret tilbake på stekebrettet, pensle på smørblandingen, få smøret godt ned i rillene. 
  6. Sett gresskaret tilbake i ovnen, stek videre i ca. 20 minutter(steketiden er avhengig av hvor stort gresskaret er). 
  7. Ha litt nykvernet pepper på før servering.