Ovnsbakt gresskar

Hasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskar

Hasselback gresskar 

Gresskar er en allsidig grønnsak, den kan brukes i kaker, salater, suppe og pai for å nevne noe. Når den varmebehandles blir den myk, har en mild og søtlig smak. Denne oppskrift er nydelig å servere om du skal ha Friendsgiving, Thanksgiving eller bare ha noe godt til middagen.

Hasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskar

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskar

Ovnsbakt gresskar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale

Ovnsbakt gresskar

  • 1 flaskegresskar, butternut squash
  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 ts paprika
  • 1/2 ts oregano
  • 1/41/2 ts cayennepepper
  • 1/4 ts salt
  • nykvernet pepper

Instructions

  1. Forvarm stekovnen på 200°C
  2. Del gresskaret i to, skrell vekk det ytterste laget. Bruk en skje til å ta ut gresskarkjernene.
  3. Legg gresskaret på et stekebrett, forstek i 20 minutter.
  4. Legg gresskaret med snittsiden ned på et skjærebrett. Skjær dem i tynne skiver. Ved legg to spisepinner på hver side, på denne måten er det lettere å ikke skjære rett igjennom.
  5. Smelt smør og bland sammen med resten av ingrediensene. Legg gresskaret tilbake på stekebrettet, pensle på smørblandingen, få smøret godt ned i rillene. 
  6. Sett gresskaret tilbake i ovnen, stek videre i ca. 20 minutter(steketiden er avhengig av hvor stort gresskaret er). 
  7. Ha litt nykvernet pepper på før servering.

 

Hasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskar

Ved å legge to spisepinner på hver side av gresskaret, blir det letter å ikke skjære rett igjennom.

Hasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskarHasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskarHasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskar

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)