Ovnsbakt blomkål med hvitløk og parmesan

ovnsbakt blomkål med hvitløk og parmesan

Paremsan

Legger merke til at jo flere oppskrifter jeg publiserer her, at det er en ingrediens som går igjen, nemlig parmesan. Jeg har alltid parmesan i kjøleskapet, både den litt billigere typen og en god parmesan som har blitt lagret litt lengre. Til oppskrifter der jeg bruker parmesan i sauser eller til gratinering, bruker jeg den litt rimelige sorten, men skal jeg toppe en god pastarett eller en salat så koster jeg på meg en sikkelig god en. 

Her har jeg laget ovnsbakt blomkål, enkelt tilbehør som jeg spiste til kylling, passer også til fisk.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
ovnsbakt blomkål med hvitløk og parmesan

Ovnsbakt blomkål med hvitløk og parmesan


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

Passer til både fisk og kjøtt


Ingredients

Scale
  • 1 blomkålhode
  • 12 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 1/21 ts cayennepepper
  • 1 ts paprika
  • 1/4 sitron, saften
  • salt
  • 30 g parmesan, finraspet
  • 1 ss timian, finhakket
 

Instructions

  1. Del blomkålen i små bukketter.
  2. Bland sammen med hvitløk, olivenolje, cayennepepper, paprika og sitronsaft, smak til hvor mye cayennepepper du vil bruke.
  3. Bland oljeblandingen godt inn i blomkålen, ha over i en stor ildfast form, vent med parmesan.
  4. Stek i en forvarmet ovn på 200C grader i 15 minutter.
  5. Ta ut formen og strø over parmesanosten, stek videre i 15 minutter til.
  6. Ha timian over før du server.

ovnsbakt blomkål med hvitløk og parmesan

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)