Paremsan
Legger merke til at jo flere oppskrifter jeg publiserer her, at det er en ingrediens som går igjen, nemlig parmesan. Jeg har alltid parmesan i kjøleskapet, både den litt billigere typen og en god parmesan som har blitt lagret litt lengre. Til oppskrifter der jeg bruker parmesan i sauser eller til gratinering, bruker jeg den litt rimelige sorten, men skal jeg toppe en god pastarett eller en salat så koster jeg på meg en sikkelig god en.
Her har jeg laget ovnsbakt blomkål, enkelt tilbehør som jeg spiste til kylling, passer også til fisk.
PrintOvnsbakt blomkål med hvitløk og parmesan
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
Passer til både fisk og kjøtt
Ingredients
Scale
- 1 blomkålhode
- 1–2 fedd hvitløk, finhakket
- 3 ss olivenolje
- 1/2–1 ts cayennepepper
- 1 ts paprika
- 1/4 sitron, saften
- salt
- 30 g parmesan, finraspet
- 1 ss timian, finhakket
Instructions
- Del blomkålen i små bukketter.
- Bland sammen med hvitløk, olivenolje, cayennepepper, paprika og sitronsaft, smak til hvor mye cayennepepper du vil bruke.
- Bland oljeblandingen godt inn i blomkålen, ha over i en stor ildfast form, vent med parmesan.
- Stek i en forvarmet ovn på 200C grader i 15 minutter.
- Ta ut formen og strø over parmesanosten, stek videre i 15 minutter til.
- Ha timian over før du server.