Ingredients
Scale
- 1 rå kylling
- 3–4 ss grillkrydder, oppskrift på grillkrydder finner du her.
- 1 sitron
- 1 0,5 liter boks med øl
Instructions
- Del en sitron i to og gni kyllingen godt inn med sitron saft, dette for smak og at grillkrydder skal feste seg bedre.
- Dryss godt med grillkrydder både inni og utenpå hele kyllingen.
- Drikk eller tøm ut halve innholdet av ølboksen. Tre kyllingen ned på ølboksen slik den står støtt.
- Varm opp grillen, ha den ene siden av grillen varm og den andre kald.
- Sett kyllingen på den kalde delen av grillen og ha på lokket, på denne måten får kyllingen indirekte varme.
- Vri litt på kyllingen ca. hver 20 minutt slik alle sider får stå mot den varme siden av grillen noe som gjør skinnet ekstra sprøtt og godt.
- Kyllingen er ferdig etter 70-90 minutter. Stikk en kniv inn mellom lår og bryst for å se om vesken som kommer ut er klar, er vesken litt rosa på farge må den stekes litt til.
- La kyllingen hvile ca. 5 minutter før du tar vekk ølboksen.
Notes
Du trenger en stor grill med lokk og den bør ha to grillsoner.