Ølkylling på grillen

ølkylling kylling på ølboks

Kylling på ølboks

Dette er en morsom måte å grille kyllingen på, og den blir helt utrolig saftig. Kyllingen blir tredd ned på en åpnet boks med øl, på denne måten får du jevn damp av øl fra innsiden og ut, noe som gjør kyllingen supersaftig. 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
ølkylling kylling på ølboks

Ølkylling på grillen


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 rå kylling
  • 34 ss grillkrydder, oppskrift på grillkrydder finner du her.
  • 1 sitron
  • 1 0,5 liter boks med øl

Instructions

  1. Del en sitron i to og gni kyllingen godt inn med sitron saft, dette for smak og at grillkrydder skal feste seg bedre.
  2. Dryss godt med grillkrydder både inni og utenpå hele kyllingen.
  3. Drikk eller tøm ut halve innholdet av ølboksen. Tre kyllingen ned på ølboksen slik den står støtt.
  4. Varm opp grillen, ha den ene siden av grillen varm og den andre kald.
  5. Sett kyllingen på den kalde delen av grillen og ha på lokket, på denne måten får kyllingen indirekte varme.
  6. Vri litt på kyllingen ca. hver 20 minutt slik alle sider får stå mot den varme siden av grillen noe som gjør skinnet ekstra sprøtt og godt.
  7. Kyllingen er ferdig etter 70-90 minutter. Stikk en kniv inn mellom lår og bryst for å se om vesken som kommer ut er klar, er vesken litt rosa på farge må den stekes litt til.
  8. La kyllingen hvile ca. 5 minutter før du tar vekk ølboksen.

Notes

Du trenger en stor grill med lokk og den bør ha to grillsoner. 

Oppskrift på hjemmelaget grillkrydder finner du her.

ølkylling kylling på ølboks

ølkylling kylling på ølboks

ølkylling kylling på ølboks

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)