Kylling på ølboks
Dette er en morsom måte å grille kyllingen på, og den blir helt utrolig saftig. Kyllingen blir tredd ned på en åpnet boks med øl, på denne måten får du jevn damp av øl fra innsiden og ut, noe som gjør kyllingen supersaftig.
PrintØlkylling på grillen
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 1 rå kylling
- 3–4 ss grillkrydder, oppskrift på grillkrydder finner du her.
- 1 sitron
- 1 0,5 liter boks med øl
Instructions
- Del en sitron i to og gni kyllingen godt inn med sitron saft, dette for smak og at grillkrydder skal feste seg bedre.
- Dryss godt med grillkrydder både inni og utenpå hele kyllingen.
- Drikk eller tøm ut halve innholdet av ølboksen. Tre kyllingen ned på ølboksen slik den står støtt.
- Varm opp grillen, ha den ene siden av grillen varm og den andre kald.
- Sett kyllingen på den kalde delen av grillen og ha på lokket, på denne måten får kyllingen indirekte varme.
- Vri litt på kyllingen ca. hver 20 minutt slik alle sider får stå mot den varme siden av grillen noe som gjør skinnet ekstra sprøtt og godt.
- Kyllingen er ferdig etter 70-90 minutter. Stikk en kniv inn mellom lår og bryst for å se om vesken som kommer ut er klar, er vesken litt rosa på farge må den stekes litt til.
- La kyllingen hvile ca. 5 minutter før du tar vekk ølboksen.
Notes
Du trenger en stor grill med lokk og den bør ha to grillsoner.
Oppskrift på hjemmelaget grillkrydder finner du her.