Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ølbraiserte lammeskanker

Ølbraiserte lammeskanker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

2 store porsjoner


Ingredients

Scale
  • 2 lammeskanker
  • 1 løk, hakket
  • 2 gulrot, grovhakket
  • 2 dl mørkt øl
  • 1 ss ketchup
  • worcester saus
  • urtebunt
  • salt og pepper
  • sukker
  • Marinade:
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ ts pepper
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts provence urtemiks
  • 1 ts paprikapulver

Instructions

  1. Bland ingrediensene til marinaden og fordel på lammeskankene, mariner i minimum en halvtime.
  2. Bruk litt olivenolje i en stor gryte og stek lammet på alle sider så det blir gyldent og har fått en fin stekeskorpe.
  3. Ha grovhakket løk og gulrot sammen med lammeskankene og tilsett øl, ketchup og worcestersaus, sett på lokk og sett inn i ovnene, stek på 150C grader i 3-4 timer, det er ferdig når kjøttet løsner fra beinet, siste halvtimen tar av lokket av. Ta lammeskankene og gulrøttene ut av gryten. Smak til sausen i gryten med salt, pepper og evenentuelt litt sukker om om du synest sausen er litt for syrlig.
  4. Server med hjemmelaget potetmos og eventuelt grønnsaker.