Braisering
Høres kanskje veldig avansert ut, men det er egentlig bare varmebehandling av kjøtt og andre ingredienser i en tett gryte eller ildfast form. Du braiserer eller bruner kjøttet før du legger den i gryten. Væsken som du tilsetter blir til en nydelig saus/kraft, du kan bruke vin, kraft, øl eller bare vann, forskjellige grønnsaker kan også tilføre sausen en god smak. Gryten skal stå noen timer i ovnen med lav temperatur noe som gir deilig mørt kjøtt og en smaksrik saus.
PrintØlbraiserte lammeskanker
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
2 store porsjoner
Ingredients
Scale
- 2 lammeskanker
- 1 løk, hakket
- 2 gulrot, grovhakket
- 2 dl mørkt øl
- 1 ss ketchup
- worcester saus
- urtebunt
- salt og pepper
- sukker
- Marinade:
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 ts pepper
- 1 ts flaksalt
- 1 ts provence urtemiks
- 1 ts paprikapulver
Instructions
- Bland ingrediensene til marinaden og fordel på lammeskankene, mariner i minimum en halvtime.
- Bruk litt olivenolje i en stor gryte og stek lammet på alle sider så det blir gyldent og har fått en fin stekeskorpe.
- Ha grovhakket løk og gulrot sammen med lammeskankene og tilsett øl, ketchup og worcestersaus, sett på lokk og sett inn i ovnene, stek på 150C grader i 3-4 timer, det er ferdig når kjøttet løsner fra beinet, siste halvtimen tar av lokket av. Ta lammeskankene og gulrøttene ut av gryten. Smak til sausen i gryten med salt, pepper og evenentuelt litt sukker om om du synest sausen er litt for syrlig.
- Server med hjemmelaget potetmos og eventuelt grønnsaker.
3.5.3228