Ølbraiserte lammeskanker

Ølbraiserte lammeskanker

Braisering

Høres kanskje veldig avansert ut, men det er egentlig bare varmebehandling av kjøtt og andre ingredienser i en tett gryte eller ildfast form. Du braiserer eller bruner kjøttet før du legger den i gryten. Væsken som du tilsetter blir til en nydelig saus/kraft, du kan bruke vin, kraft, øl eller bare vann, forskjellige grønnsaker kan også tilføre sausen en god smak. Gryten skal stå noen timer i ovnen med lav temperatur noe som gir deilig mørt kjøtt og en smaksrik saus.

Ølbraiserte lammeskanker Slogen øl

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ølbraiserte lammeskanker

Ølbraiserte lammeskanker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

2 store porsjoner


Ingredients

Scale
  • 2 lammeskanker
  • 1 løk, hakket
  • 2 gulrot, grovhakket
  • 2 dl mørkt øl
  • 1 ss ketchup
  • worcester saus
  • urtebunt
  • salt og pepper
  • sukker
  • Marinade:
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts provence urtemiks
  • 1 ts paprikapulver
 

Instructions

  1. Bland ingrediensene til marinaden og fordel på lammeskankene, mariner i minimum en halvtime.
  2. Bruk litt olivenolje i en stor gryte og stek lammet på alle sider så det blir gyldent og har fått en fin stekeskorpe.
  3. Ha grovhakket løk og gulrot sammen med lammeskankene og tilsett øl, ketchup og worcestersaus, sett på lokk og sett inn i ovnene, stek på 150C grader i 3-4 timer, det er ferdig når kjøttet løsner fra beinet, siste halvtimen tar av lokket av. Ta lammeskankene og gulrøttene ut av gryten. Smak til sausen i gryten med salt, pepper og evenentuelt litt sukker om om du synest sausen er litt for syrlig.
  4. Server med hjemmelaget potetmos og eventuelt grønnsaker.

 

 

Ølbraiserte lammeskanker Slogen ølØlbraiserte lammeskankerØlbraiserte lammeskanker

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)