Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Myke karameller

Myke karameller


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 100 g smør
  • 1 boks søtet kondensert melk (ikke vikingmelk)
  • 200 g brunt sukker
  • 4 ss lys sirup
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • litt Maldonsalt (til topping på karamellen, kan sløyfes)

Instructions

  1. Finn fram en tykkbunnet kjele, gjerne teflonbelagt. Ha alle ingrediensene i og kok opp på middels til stek varme.
  2. Rør hele tiden mens karamellen koker, kok i cirka 15 minutter til karamellen når en temperatur på 118°C bruk et sukkertermometer.
  3. Dekk en en brødform eller en form på 15×20 cm med bakepapir, hell karamellen i formen.
  4. La karamellen avkjøle cirka 5 minutter før du strør over litt havsalt, sett karamellen i kjøleskapet.
  5. Skjær karamellene inn i passende biter og pakk hver bit inn i matpapir.