Moussaka med potet og aubergine

moussaka med potet og aubergine

Moussaka er en gresk ovnsrett, og den er absolutt verdt å lage fra bunnen av slik at smaken blir sånn som du får den i Hellas.

Moussaka slik jeg lager den inneholder tre lag. Først laget er stekt potet og aubergine, dette tar litt ekstra tid men smaken blir så utrolig mye bedre en om du koker potetene. Andre lag er en kjøttsaus med tomater, den får sin karakteristiske smak av krydderet kanel og oregano. Siste laget er en tykk hvit saus som inneholder både ost og egg. 

moussaka med potet og aubergine

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
moussaka med potet og aubergine

Moussaka med potet og aubergine


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 500 g potet
  • 1 aubergine
  • 4 ss olivenolje
  • salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 400500 g kjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1,5 ts tørket oregano
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • 1,5 ss tomatpurre
  • 400 g knuste tomater
  • 1/2 dl vann
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 4 dl melk
  • 50 g parmesan, finrevet
  • 2 egg
  • litt muskatnøtt
  • salt

Instructions

  1. Begynn med å forsteke poteter og aubergine, sett stekovnen på 225°C 
  2. Skrell potetene og skjær de i 2-3mm tykke skiver, fordel 2 ss olivenolje på potetskivene og legg de på utover et stekebrett.
  3. Salt poteten lett før du steker de i cirka 15 minutter til de er blitt lett gylden på farge.
  4. Skjær opp auberginen i skiver, pensle på olivenolje og salt de før du steker de på samme måte som poteten.
  5. Lag kjøttsausen: Surr løk i en gryte sammen med litt olivenolje til den er blitt glanset og myk. Tilsett kjøttdeig og stek til den er gjennomstekt. 
  6. Tilsett resten av ingrediensene, gi et oppkok og la den småkoke i cirka 10 minutter.
  7. Smak til med salt og litt sukker om sausen trenger litt sødme.
  8. Lag hvit sausen ved å smelte smør, rør inn mel til en jevn masse. Tilsett melk og rør godt, la den småkoke i 5 minutter, sausen skal ha en litt tykk konsistens.
  9. Riv litt muskatnøtt, tilsett litt salt i sausen. Rør inn parmesan og egg, rør til det er en jevn og fin saus.
  10. Fordel potetene og auberginen lagvis i en ildfast form, legg kjøttsausen over og avslutt med den hvite sausen.
  11. Stek videre i ovnen på 180°C i 45 minutter.  

moussaka med potet og auberginemoussaka med potet og aubergine

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)