Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Matpakkebrød i langpanne


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: goodmix.no

Description

Brødet er enkelt å lage, også er det perfekt for matpakker. Gode å fryse.


Ingredients

Scale
  • 5 dl melk
  • 50 g smør
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 450 g hvetemel
  • 125 g sammalt hvete, grov eller fin
  • 50 g havregryn
  • 25 g kruskakli

Ekstra hvetemel til utbaking. 

Smør til pensling.


Instructions

  1. Smelt smør i en kasserolle. Ha i melken, varm opp til 38C grader.
  2. Ha melkeblandingen i en bakebolle sammen med gjær. La gjæren svelle i 5-10 minutter.
  3. Tilsett resten av ingrediensene, elt godt. Dekk til og la deigen heve i 30 minutter.
  4. Dekk en langpanne eller stekebrett med bakepapir.
  5. Deigen skal være litt løs. Ha deigen midt på bakepapiret.
  6. Strø litt mel over deigen. Bruk hendene for å presse den jevnt utover.
  7. Del inn i 16 ruter. Prikk rutene med en gaffel. Dekk til formen med et klede. Etterhev i 45 minutter.
  8. Forvarm stekeovnen til 220C grader.
  9. Stek brødet i 15-18 minutter til gylden og gjennomstekt.
  10. Smelt 1-2 ss smør og pensle brødet straks etter det er tatt ut av ovnen.
  11. La brødet kjølne på en kjølerist.

Notes

Du kan sløyfe å pensle brødet med smør, men smøret gjør det mykt og tilfører en god smak. Anbefaler å bruke meierismør.

Translate »