Enkelt å lage, perfekte til matpakken
Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken.
Deigen er ganske løs, noe som gjør det enkelt å presse deigen ut. Strø over litt hvetemel slik deigen ikke fester seg til hendene, press deigen jevnt utover formen.
PrintMatpakkebrød i langpanne
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: goodmix.no
Description
Brødet er enkelt å lage, også er det perfekt for matpakker. Gode å fryse.
Ingredients
- 5 dl melk
- 50 g smør
- 1/2 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 450 g hvetemel
- 125 g sammalt hvete, grov eller fin
- 50 g havregryn
- 25 g kruskakli
Ekstra hvetemel til utbaking.
Smør til pensling.
Instructions
- Smelt smør i en kasserolle. Ha i melken, varm opp til 38C grader.
- Ha melkeblandingen i en bakebolle sammen med gjær. La gjæren svelle i 5-10 minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene, elt godt. Dekk til og la deigen heve i 30 minutter.
- Dekk en langpanne eller stekebrett med bakepapir.
- Deigen skal være litt løs. Ha deigen midt på bakepapiret.
- Strø litt mel over deigen. Bruk hendene for å presse den jevnt utover.
- Del inn i 16 ruter. Prikk rutene med en gaffel. Dekk til formen med et klede. Etterhev i 45 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 220C grader.
- Stek brødet i 15-18 minutter til gylden og gjennomstekt.
- Smelt 1-2 ss smør og pensle brødet straks etter det er tatt ut av ovnen.
- La brødet kjølne på en kjølerist.
Notes
Du kan sløyfe å pensle brødet med smør, men smøret gjør det mykt og tilfører en god smak. Anbefaler å bruke meierismør.
Så enkelt er det! Dette brødet er mykt, smakfullt og passer perfekt i matboksen. Klar til å prøve?