Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 400 g resket løk
- 2 ss olivenolje
- 6–7 dl vann
- 2 ss kyllingfond
- 1–2 laurbærblad
- pepper, nykvernet
- liten blomkål
- raspet ost
- trøffelolje
Instructions
- Rensk og skjær løk i tynne skiver.
- Stek løken gylden og mør i olivenolje på medium varme, rør av og til slik løken ikke svir seg.
- Tilsett vann, kyllingfond og laurbærblad, la det småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper
- Rensk blomkål og skjær den i skiver, kok de i lettsaltet vann til den er al dente, sil av vannet.
- Fjern laurbærbladene, fordel suppen i ildfaste former, legg blomkål på toppen og dryss over raspet ost.
- Gratiner suppen i en forvarmet ovn på 250°C i ca. 5 minutter til osten er blitt gylden.
- Ha noen dråper trøffelolje på toppen før servering.