Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
løksuppe med gratinert blomkål

Løksuppe med gratinert blomkål


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 400 g resket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 67 dl vann
  • 2 ss kyllingfond
  • 12 laurbærblad
  • pepper, nykvernet
  • liten blomkål
  • raspet ost
  • trøffelolje

Instructions

  1. Rensk og skjær løk i tynne skiver.
  2. Stek løken gylden og mør i olivenolje på medium varme, rør av og til slik løken ikke svir seg.
  3. Tilsett vann, kyllingfond og laurbærblad, la det småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper
  4. Rensk blomkål og skjær den i skiver, kok de i lettsaltet vann til den er al dente, sil av vannet.
  5. Fjern laurbærbladene, fordel suppen i ildfaste former, legg blomkål på toppen og dryss over raspet ost.
  6. Gratiner suppen i en forvarmet ovn på 250°C i ca. 5 minutter til osten er blitt gylden.
  7. Ha noen dråper trøffelolje på toppen før servering.