Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
loff med gurkemeie

Loff med gurkemeie


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

2 stk. loff eller en gigantisk fletteloff


Ingredients

Scale
  • 7 dl melk
  • 50 g smør
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 kg hvetemel
  • ekstra mel til utbaking

Instructions

  1. Smelt smør i en panne og tilsett melk, var opp til 37 grader og ha i en eltebolle sammen med gjær sukker og salt, la svelle i 5 minutter.
  2. Tilsett mel og gurkemeie, elt i 5-10 minutter.
  3. Dekk til bollen og la deigen heve i ca. en time.
  4. Ha litt mel på benken og form loffen slik du ønsker, lage en stor flette loff eller to vanlig størrelse loff. 
  5. Dekk til loffen og etterhev til den har dobblet størrelse. 
  6. Stek i en forvarmet ovn på 225°C i ca. 30-40 minutter.