Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sitron- og hvitløks marinerte kyllingvinger

Sitron- og hvitløks marinerte kyllingvinger


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 kg kyllingvinger

         Marinade:

  • 1 sitron, saften og skallet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1,5 ss honning
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ts flaksalt
  • 3 ss olivenolje, litt ekstra til steking
  • 1/4 ts pepper
  • 1/2 ts chiliflak
  • Finhakket timian til topping

Instructions

  1. Vask sitronen godt, bruk et zestjern for å ta av skallet. Press ut all saften og ha i en bolle sammen med skallet.
  2. Tilsett hvitløk, honning, sennep, salt, pepper og chiliflak sammen med sitronsaft, bland godt. 
  3. Fordel marinaden på kyllingvingene og la de marinere i 30-60 minutter. 
  4. Legg kyllingvingene med skinnsiden opp på et stekebrett, ringle over med litt ekstra olivenolje.
  5. Stek på 200°C i ca. 25 minutter, sett på grillelementet de siste minuttene om du vil ha de ekstra gyldne og crispy.