Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kyllinggryte med tomat og paprika

Kyllinggryte med tomatsaus


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 4 store kyllingbryst, grove biter
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 rød løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 gul paprika, grove biter
  • 1 rød paprika, grovebiter
  • 1 gulrot, tynne skiver
  • 1 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpurre
  • 2 ss basilikum, finhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 dl vann
  • 1 ss kyllingfond
  • 150 g kalamata oliven
 

Instructions

  1. Del kyllingfiletene i store biter. Stek de lett i en stor gryte til de har fått litt farge, gjør det i to omganger. Tilsett et jevnt dryss med salt og pepper, ta de ut av gryten og sett til siden.
  2. Skjær opp grønnsakene og ha i gryten med litt olivenolje og stek de til løken er blitt myk.
  3. Tilsett rødvin og la den koke inn noen minutter.
  4. Ha i tomat, tomatpurre, basilikum, oregano, vann og kyllingfond, sett på lokk og la den koke på lav varme i 30 minutter.
  5. Tilsett kylling og oliven og kok videre i 10-15 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
  6. Server med pasta.