Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kylling satay

Kylling satay


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

3-4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 3 Kyllingfileter
  • neve koriander
  • 1/21 ts sambal oelek, chilipasta
  • 1 fedd hvitløk
  • 34 ss peanøttsmør
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts ingefær, grovhakket
  • 1/2 lime, saften
  • litt vann
  • salt og pepper
  • grillspyd av tre
 

Instructions

  1. Legg grillspydene i vann, dette for at de ikke skal bli brent i ovnen.
  2. Del kyllingen inn terninger på ca. 2 cm tykkelse, ha på litt salt og pepper
  3. Ha resten av ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn masse, ha i litt vann til ønsket konsistens, den skal være litt tykk.
  4. Fordel halve blandingen over kyllingen, la kjøttet marinere i 15 minutter.
  5. Tre kyllingen på grillspydene, dryss over litt salt og pepper, stek på 250C grader i 7-8 minutter, ha gjerne grillelementet på noen minutter så du får en gylden og fin farge.
  6. Server med resten av sausen som du brukte til marinaden.